LA CARPETA WEB

Blog del grup de l’Etapa Instrumental 3 (vespre) – Escola d’adults Els Tarongers

Comenteu la següent noticia

Posted by Mercè a 29 Abril, 2010

Noticia de la malla.com de dijous 29 d’abril de 2010

Centenars de persones protesten a Barcelona contra les instal·lacions nuclears

Centenars de persones han protestat aquest diumenge a Barcelona contra les centrals nuclears i contra el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears que aspira a acollir el municipi d’Ascó (Ribera d’Ebre). Els manifestants, que han tapat les seves cares amb màscares de cartró simulant portar posades màscares antiradiació, han advertit que l’energia nuclear és “perillosa, bruta i cara” i han reclamat un calendari de tancament, “progressiu però urgent”, de totes les centrals instal·lades a Espanya.

Quant al futur cementiri nuclear, els presents han assegurat que aquesta instal·lació “serà l’excusa de la indústria per allargar la vida de les centrals” i han instat la ciutadania que es mobilitzi contra la instal·lació de l’MTC a Ascó o en qualsevol altre lloc. “No podem permetre que el vot d’un sol municipi, Ascó, decideixi sobre un tema de tanta gravetat per a les nostres comarques, molt menys quan el Parlament ha emès dues resolucions contràries a la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya”, ha dit l’actriu Carme Sanda, que ha estat l’encarregada de llegir el manifest de rebuig a les nuclears.

Podeu comentar:

 1. Són necessaries les centrals nuclears?
 2. Les trobeu segures?
 3. Esteu d’acord que el cementiri nuclear s’instal·li a Ascó?
 4. La decisió del cemetiri la té de decidir Ascó o entre tots els que viuen a Catalunya?
Anuncis

11 Respostes to “Comenteu la següent noticia”

 1. eloisa said

  Estoy de acuerdo es un bien para
  el pueblo y dará trabajo.

 2. Àngel said

  Yo no la quiero ni aqui ni a alla.Es decir no quiero ni cementerios ni tampoco centrales nucleares.

  • Mercè said

   I d’on obtenim l’ electricitat?

   • Cèlia said

    Doncs molt fàcil! D’altres fonts més sostenibles per a tothom i que segurament (i és per això que no interessa treure-les) no s’embutxacarien tants diners uns quants.

    És cert que pot donar llocs de treball (però a quin preu?) Cal tenir visió de futur i entendre que no és una bona opció! Millor crear llocs de treball amb altres tipus de centrals (la solar, eòlica, hidràulica), i així cooperar amb el medi ambient! Certa gent ens intenta convèncer de que no en tindriem prou, però és pur interès. Hi ha sistemes que funcionarien increiblement i que serien totalment sostenibles, a més no hi hauria tants intermediaris pel mig (però és per això precisament que no interessa, perquè no podrien xuclar tant diner…)

    Quant a l’energia eòlica, per exemple,un sol molí de vent dels més potents a Catalunya ara pot generar energia a 2.500 llars. Cada cop aquests temes estan més estudiats i ja es poden aplicar perfectament! Per què doncs encara funcionem com funcionem?

    Crec que el que cal és cultivar-se i anar aprenent de totes les opcions que s’obren pas. I sobretot cultivar i fer créixer els valors! Perquè sense valors ni respecte per res no anem pel bon camí… Pot ser per això va com va tot plegat!

 3. alfonsa said

  Estoy de acuerdo: da trabajo y riqueza al pueblo.

 4. dolors said

  Ho sento , no estic de acord amb el cementiri nuclear i penso que hi ha altra manera de donar feina al poble i un futur millor per les criatures i no subornales de aquesta manera .Dolors

 5. jose said

  Jo opino que el cementerio es menos poblematico en Asco ,que si se ponen en otro lado que no hay ninguna nuclear, el peligro es el mismo .

 6. jose morales navarro said

  Jo estoy de acuerdo de que la pongan ,que cuando los vecinos estan de acuerdo por algo sera,porque es un pueblo que no tienen trabojo y a ellos no les importa de que la pongan.Solo quieren un trabajo estable, porque es muy bonito acostase cada noche y pensar que al otro dia tiene su puesto de trabajo seguro.Yo pienso asi, cada uno tiene una forma de pensar.

 7. Esmeralda said

  Sí son necessaries les centrals nuclears.
  sí les trobo segures.
  estíc d’acord que el cementiri nuclear s’instal·li a Ascó.
  la decisió del cementiri,que lo decidan los d’Ascó.

 8. Cesc said

  Estic d’acord amb les centrals nuclears i el cementiri, sempre i quan tinguin la màxima seguretat.
  El cementiri ho tenen de decidir els d’Ascó que viuen allí.

 9. Mercé said

  Les centrals nuclears són necessaries per poder tenir electricitat ja que són les més rendibles i segures. Això si que les modernitzin i segueixin un control és rigorós perquè no hi hagui fuges ni accidents. Si hi ha centrals nuclears té d’haver cementiri, però a un altre lloc, no tot s’ho té de quedar la provincia de Tarragna, que és repeteixí tot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: